Yüksekokulumuzda “Ahşap Yapılarda Koruma, Onarım ve Restorasyon” konulu çevrimiçi seminer gerçekleştirildi.

11 Ekim 2022 Salı

6 Ekim 2022 Perşembe günü Yüksekokulumuz Mimari Restorasyon Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Topaloğlu moderatörlüğünde İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde uzman olarak görev yapan Orman Endüstri Yüksek Mühendisi Demet Sürücü’nün konuşmacı olarak katıldığı “Ahşap Yapılarda Koruma, Onarım ve Restorasyon” konulu çevrim içi seminer gerçekleştirilmiştir.
Uzman Demet Sürücü, ahşap yapıların korunması, onarımı ve restorasyonuna ait kendisinin yürütmüş olduğu çalışmalardan örnekler vererek sivil mimari ahşap yapılar, anıt eserlerin ahşap yapı elemanları, endüstri mirası yapılarında ahşabın korunması konularında bilgiler paylaşarak ve dünya miras alanlarındaki ahşap yapı restorasyon şantiyelerinden örnekler vererek katılımcılara keyifli bir sunum gerçekleştirmiştir.